Fakta nr 1: Bra ledarskap är nyckeln till medarbetarnas engagemang

| Av: admin Kategorier: Engagemang, Ledarskap

Den närmaste chefen är ofta den isolerat viktigaste faktorn som påverkar medarbetares engagemang. Den slutsatsen kan vi dra efter att ha analyserat många tusentals svar från medarbetarundersökningar vi genomfört.

När vi tittar på engagemangs- och ledarskapsdata hos drygt 25,000 chefer och grupper i vår databas ser vi tydligt att det är de utmärkta cheferna som skapar högt engagemang i sina grupper medan de dåliga chefernas grupper i hög grad är direkt oengagerade.

Grafen visar att utmärkta chefer har 73 procent fullt ut engagerade grupper, medan motsvarande siffra för dåliga chefer är 0 procent – en avsevärd skillnad.

Vi vet att medarbetarengagemang och företags prestation ur ett produktivitets- och lönsamhetsperspektiv hänger ihop (läs mer om sambanden i vår studie). Därför vet vi att investeringar som görs i att hjälpa chefer att utveckla sitt ledarskap på ett sätt som också påverkar medarbetarna positivt kommer att visa sig i de resultat ni levererar på sista raden.

Den här bloggen är första delen i vår serie om 6 fakta om ledarskap.

*Ledarskapets kvalitet mäts med Netsurveys Ledarskapsindex (LSI). Utmärkta chefer har ett LSI  mellan 87-100 (mörkgröna) och svaga chefer har LSI mellan  0-48 (röda). Baseras på ca 25 400 chefer och arbetsgrupper i Netsurveys databas.

2 kommentarer på "Fakta nr 1: Bra ledarskap är nyckeln till medarbetarnas engagemang"

  1. […] Fakta nr 1: Bra ledarskap är nyckeln till medarbetarnas engagemang […]

  2. […] har i tidigare analyser visat på hur bra ledarskap oftast är den enskilt viktigaste faktorn för att engagera […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Bloggat hos oss

Till bloggen